Quantcast
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Articles on this Page

(showing articles 1 to 50 of 50)
(showing articles 1 to 50 of 50)


Channel Description:

Most recent forum messages
    0 0

    Hey all! A little preface - I'm coming from the free Workstation Player 15 on Windows. Bought the new 16" MBP fully maxed out and decided I'd make that my main laptop now (64GB RAM vs 16GB RAM, no brainer). I was a VirtualBox user for many, many years before even trying a VMware product. I then decided to try Workstation and didn't like it, uninstalled, then came back to it a few months later and forced myself to use it daily and get used to it. It became my main hypervisor.

     

    In Workstation Player, when you open it (like in VirtualBox), it has all of your virtual machines on the left in a list and all of the options on the right. A nice, effective layout. I was surprised to see that when I installed my first VM in Fusion Pro, Fusion opens to the VM you last had running... I do NOT like that. I want a list of all my VMs and don't want it to open to a previously running VM.

     

    Is this possible? I've looked through the settings and didn't see anything resembling what I want. I hope I didn't waste $159 for nothing. That's my bad if so; I could have done the free trial first.

     

    Anyway, advice/input on how to make this how I want (if possible) is GREATLY appreciated. Thank you for reading and have a great morning/afternoon/night.

     

    - Sully


    0 0

    Hi,

     

    I have installed the VeloCloud SDWAN edge in the AWS environment to build the overlay tunnel from remote branch office to AWS.

    Now, to provide the security to the virtual edge in AWS, I want to integrate Palo Alto to the virtual edge.

     

    Can someone guide me in the correct way for the integration of Palo Alto to Virtual edge in AWS?

     

    My plan is to install the virtual Palo Alto in AWS behind the Velo Edge so that the first traffic hits the Velo edge then moves to the Palo Alto firewall.

     

    Thank you,

    Ahmed Umair


    0 0

    I've been trying out VMWare Workstation on a Windows 10 System. The hardware is relatively old (i7 with 16Gb RAM and new 3Tb 6Gbs SATA drive) and on it are a couple of VMs. They are quite large and were originally player VMs. Both have two 200Gb Drives.

     

    So here's the issue, if the Windows 10 system crashes, ie. the VMs are abruptly terminated, when I try to restart them I get he message 'Cannot find xxxx.VMX'. As it urns out, it isn't the VMX file that it cannot find, but one of the 30 VMDK files. So say for example XXXXX-s019.VMDK just goes missing. This makes the Drive totally useless. I have been able to copy the VMDK file from a backup, but if you have snapshots it's no longer named the same XXXXXX-000002-s019.VMDK, but say XXXXXX-000004-s019.VMDK so it becomes confusing.

     

    I though this was strange (and unacceptable) behaviour, ie. the system crashes or reboots (happened when Windows decided to update itself) and your VM is no longer usable. Yes, keep backups, etc etc, but note once you get these corruptions your 3x2x2 auto protect snapshots are also useless.

     

    My questions:

    1. Is this software so sensitive that, if for whatever reason, the power is pulled your VMs are corrupt and unusable?
    2. Is that expected bahaviour?
    3. Is this acceptable behaviour?

     

    If it is I will look to running something else like parallels on my MAC for VMS, because I know if I pull the power on my mac and parallels VMs are running, I lose some of the latest data, but the complete system isn't trashed.

     

    Any advice appreciated.

     

    Cheers

    KB


    0 0

    worked perfectly!


    0 0

    The current production environment is using the 6.0 U1 version of ESXI, and the server DELL 940XA is ready to join. The minimum support is only 6.0 U3 version.


    0 0

    I had the issue with Workstation Pro 14.1.7 getting an error message on startup with the latest Windows 10 patches. I uninstalled the Windows updates and Workstation worked.

    Today I upgraded to Workstation Pro 14.1.8 which the release notes say fixes the issue with Windows 1903. After the upgrade to 14.1.8 I was able to start Workstation. My computer battery died and shut-off the machine while Workstation was running. Now when I start Workstation, nothing happens. I do not get the Workstation interface. The VMware services are running. I do not receive any error messages when attempting to start Workstation. I tried uninstalling Workstation and re-installing it, but still Workstation will not start. 

     

    I still have Windows Updates on the host paused. My Windows version is 1903 (Build 18362.388.)

     

    Any suggestions on how I can get Workstation Pro to start?


    0 0
  • 11/17/19--18:54: Re: Raid 1 Esxi Kurulum
  • Geri Donusunuz İcin Cok Tesekkur Ediyorum,

    Belirttiginiz Aciklama Beni Yeterli Derecede Yonlendirmektedir.

    Yalniz HP Sayfasi Uzerinde DL 320e Gen8 İcin Gerekli İso Dosyasini Goremedim Genel Olarak Gen9 Destegi Gorulmektedir.

    Ayrica Suan Vmware Sayfasi Uzerinden v6.7 U3 İso Kalibini Kullanmaktayim,

    Bazi Sayfalar Uzerinde Uyumluluk ve Destek Sorunu Altinda Bilgiler Gormustum,

    Sunucum İcin Hangi Surumu Kullanmam Gerekmektedir ?

    Raid Ayari İle İlgili Dokumani Nasil Arayabilirim ?


    0 0

    Hi

     

             i am building a XAAS blueprint.  There are user interactions in my workflow. I am running vRA7.6 .    in my vRO web client, i am able to customize the user interaction form like below.

             

         after initial the request, user is still seeing an not-well-formatted form like below.

              

               Did i miss anything?   any comments would be highly appreciated. 

               Thanks.


    0 0

    Merhabalar,

    Yapimiz Uzerinde Esxi İlk Defa Kullanmaktayim ve Test Etmekteyim,

    Kisa Bir Sure Once Server 2012 Role Tabanli Hyper-V Uzerinde Mail Yapisi İcin Centos Uzerinde Zimbra Kurulumunu Sagladim,

    Olusan 200 GB vhdx Kalibinda Disk Dosyami Esxi Uzerinde Kullanabilirmiyim ?

    Kullanim Oncesi Nasil Bir Yapilandirma ve Kontrol Saglamam Gerekmektedir ?

    Sizlerden Bilgi Beklemekteyim, İyi Calismalar...


    0 0

    Sorry, before running the VM, we still need below options added in .vmx file:

     

    vmx.buildType=debug

    loglevel.user.main = 10

    loglevel.user.vigor = 10

    loglevel.user.usb = 10

     

    Thanks!


    0 0
  • 11/17/19--19:48: Bulk VM managment - MAC
  • Hi,

    I have powershell script for creation of bulk VMs. I want to turn this into a GUI via python.

    One of the aspects I'm checking before I head down this path, is around spectific MACs.

    For the enviroment I need to be able to define the MAC for each VMs NIC. As this is bulk creation, i need to specific and subsquently number the end of the MACs to match other details within the enviroment - so that verios conversion are all inline for easy understanding and troubleshooting.

    In the Automation SDK, the closest I can find is:

    Ethenet - update PATCH https://{server}/rest/vcenter/vm/{vm}/hardware/ethernet/{nic} Updates the configuration of a virtual Ethernet adapter.

    But does that incluse setting a defined MAC?

    Or is that an eixting tool for bulk managment of VMs where I can state MAC during the creation?

    High level is Stat/start/restart/create/delete, but its the very details aspacts during the create that i cant seem to find any tools for - hense the creation of my own.

     

    Thanks


    0 0
  • 11/17/19--19:51: Re:Bulk VM managment - MAC
  • i may have answered part of my own question (checking the next part of the link).....

     

    spec.mac_address string MAC address.

    This field may be modified at any time, and changes will be applied the next time the virtual machine is powered on.

    Optional. If unset, the value is unchanged. Must be specified if vcenter.vm.hardware.ethernet.update_spec.mac_type is MANUAL. Must be unset if the MAC address type is not MANUAL.


    0 0

    Setting the property "__amazon.Image.ID" in EBS in a stage prior to and including PRE.BuildingMachine absolutely works in 7.3+. Make sure you only have one EBS subscription that is updating the machine properties for that lifecycle stage. It's bound by the same rules as the "__cloneFrom" property for vSphere.

     

    Since the allocation to a reservation occurs before this, you can either set the property earlier in the cycle (such as a pre-approval policy) or just configure the blueprint with a standard globally available AMI ID. It doesn't matter what it is as you will always override it with your AMI.

     

    Component Profiles don't support AWS and creating many blueprints for each AWS AMI leads to massive sprawl and inflexible blueprints (e.g., blueprint cannot support 2012R2 OR 2016, at launch time)


    0 0
  • 11/17/19--20:51: Re: Vcenter Migrate problem
  • Did you try any other CPU model like Penryn, Sandy Bridge etc,

     

    Or provide vpxd.log for looking which vm is causing the issue, then you required only power off that vm.


    0 0

    Did you restart vcenter server or ESXi host.


    0 0

    Hi All,

     

    Please suggest good open source monitoring tools which can use Vmware API to monitoring. i used check_mk API. Need a more better tool though, Any suggestions Please . Thanks


    0 0

    Yes vcenter 6.0 U3 is requirement ,


    0 0

    How in the hell did you get this to work:  I followed everything that has been posted and its not working. 

    I manually created the vswitch and portgroup in the esxcli just like people posted.

    Then went in to create a new VM, then added a second nic just like the picture shows, however, I STILL DO NOT see the additional VM Network!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    What do I need to do to get this working because I have an app that needs to do http2https forwarding and when its on the Management network I think the firewall that is on ESXi is blocking and preventing the redirecting of the http traffic to https causing the app not to work.

    I need to get this resolved VERY VERY quickly.

     

    Thanks.


    0 0

    The only appropriate way is to create one composite blueprint with a single compute machine on it. You then wrap this with an XaaS form/API calls that submits one or more machines with one or more different configurations. Each machine is built under its on vRA request using the native resource types; no need for dynamic types.

     

    Blueprints are not designed for pie in the sky style requirements.


    0 0

    vROps is not open source but is one of the best.


    0 0

    Your job is failing because the container for on-prem ABX extensibility has not been installed; it does not come with the appliances.

     

    I am assuming you are behind a Proxy otherwise it would have worked. You will need to follow the KB (VMware Knowledge Base) to configure your proxy.

     

    You will need to whitelist gcr.io, docker.io and storage.googleapis.com on your Proxy.

     

    Also note that you will not be able to pull dependencies through the Proxy until at least 8.0.1 as it is not currently supported.


    0 0

    Can ESXI 6.0 U1 and U3 exist in the same cluster, is there any functional limitation? Such as HA, VMotion


    0 0

    Dxdiag cannot be used with UDP connection

    The driver I was using was provided by nvidia and I tried both versions 6.0 and 6.5

    <<NVIDIA-VMware_ESXi_6.0_Host_Driver_346.42-1OEM.600.0.0.2159203-offline_bundle>>

    <<NVIDIA-vGPU-kepler-vSphere-6.5-367.132-370.39>>

    Below is a screenshot of the VM configuration


    0 0

    sorry did not try it as as these were eventually migrated manually, took note of it however for future use.

     

    Thanks


    0 0
  • 11/17/19--22:16: Re: Writable Volume Backups
  • av.PNG

    how to reset these two tasks?


    0 0

    I would like to know whether the simultaneous infrastructure operations' count is related to the amount of shared storage or not.

     

     

    for VMmark 3.1, i'm planning to use iSCSI or SAN storage for the tests and if the simultaneous infrastructure operations is 4 in my lab environment, then should the amount of shared storage match this number(prepare 4 shared storage)?

    Or the simultaneous infrastructure operations does not concern the  amount of shared storage at all?

    is it only concern about the number of "DeployVMinfo"?

     

    thanks in advance


    0 0
  • 11/17/19--22:34: Re: Raid 1 Esxi Kurulum
  • Merhaba yeniden;

    6.7 yerine 6.5 kullanmanı tavsiye ederim daha stabil olur. Ek olarak donanım uyumluluğu için VMware sitesinden donanımlara bakman en doğrusu olacaktır. Zaten listede olan ürünlerin var ise HPE den custom iso donwload etmende gerek kalmayacaktır. VMware Compatibility Guide - System Search 

    Gerçi şuda var sen lisanslı ürün sahibi değilsen 6.5 donwload etmene izin vermez sistem o yüzden 6.7 içinde yine yukarıdaki adresi kullanabilirsin. Ek olarak internet' te 6.5 iso bulursun ama her kaynağa güven olmaz ok.

    Raid ile HPE smart array yazılımı kullanır buda standarttır. Ama her takılan raid contoller kart desteği farklıdır. O yüzden üretici sayfasından tam modeline göre bulman en güzeli olur.

    Örnek Gen 10 için : https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-a00018944en_us

    Genel Smart Array Anlatımı için de bu link : https://support.hpe.com/hpsc/doc/public/display?docId=c00729544

    Ek olarak senin server bu ise :  HP ProLiant DL320e Generation 8 (Gen8) (QuickSpecs/c04123220.pdf) 

    Emekli olmuş bir ürün ile denemeler yapmak seni zorlayabilir. Bilgine Bu PDF içinde bir çok smart array ürünü var ona göre de desteklenen disk adet ve ayarları vs durumları var bunlara dikkat etmelisin bilgine.

    Sanırım bu bilgiler yeterli olur.

    Kolay gelsin.


    0 0

    Merhaba

    Evet kullanabilirsin.

    virtual to virtual işlemi yapman senin işini çözer. Bunun için çeşitli tools var ilki VMware Converter Tool vCenter Converter: P2V Virtual Machine Converter | VMware

    ücretsizdir download edip kullanabilirsin. buradaki yazımı okursan convert işleminde sana faydası olacaktır. https://www.vmwaretv.com/2015/05/vmware-vcenter-converter-standalone-60.html

    Ek oalrak sadece VMware Converter dışında https://www.starwindsoftware.com/starwind-v2v-converter  bu yazılımıda tavsiye ederim.

    Kolay gelsin.


    0 0

    MAGNITIA IT - Software Training Institute in Hyderabad & Bangalore. We offer  IT Training  for Class Room / Online Courses - Testing Tools, Selenium, DevOps, Full Stack, Python, AWS, Data Science and many more


    0 0
  • 11/17/19--23:15: Re: Raid 1 Esxi Kurulum
  • Konu Hakkında Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür Ediyorum,

    Uyumluluk Tarafını Kontrol Ettiğimde " ProLiant DL320e Gen8 " İçin Esxi 6.0 U3 Bulunmaktaydı ve İlgili Versiyon Kullanımına Başlayacağım.

    Smart Array Üzerinden Raid 1 Yapısına Uygun Olarak Yapılandırmam Bulunmaktadır.

    Yalnız Kurulum Ekranıda 2 Adet Disk Gösterdiğinden Dolayı Üstteki Disk Seçtim ve Kurulumu Yaptımda " Boot Başlatılamamaktadır ve Esxi Bulamamaktadır "

    Raid Yapısı Aktif Olmasına Rağmen Burada 2 Adet Disk Göstermesi Normal Bir Durum mu ?


    0 0

    LucD,

     

    The script works where VMware Tools are installed but it is not listing the VMs where VMware Tools are not installed or not working.


    0 0

    Hi,

     

    I am getting the below error when used the Invoke-VMScriptPlus v3 function

     

    $vmName = 'mypup1.abc.loc'

    $credVM = Get-VICredentialStoreItem -Host $vmName

    $cred = New-Object System.Management.Automation.PSCredential ($credVM.User, (ConvertTo-SecureString $credVM.Password -AsPlainText -Force))

     

    $sInvoke = @{

        VM = $vmName

        GuestCredential = $cred

        ScriptText = 'sudo ls -l /opt'

        ScriptType = 'bash'

        Sudo = $true

    }

    Invoke-VMScriptPlus @sInvoke

     

    error :

    Invoke-VMScriptPlus : Cannot process argument transformation on parameter 'VM'. Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.

    Parameter name: index

    At D:\Downloads\Invoke-VMScriptPlus.ps1:621 char:21

    + Invoke-VMScriptPlus @sInvoke

    +                     ~~~~~~~~

        + CategoryInfo          : InvalidData: (:) [Invoke-VMScriptPlus], ParameterBindingArgumentTransformationException

        + FullyQualifiedErrorId : ParameterArgumentTransformationError,Invoke-VMScriptPlus


    0 0

    Yes you can put in same cluster, but not for long time, recommendation all hosts should be on same build 


    0 0

    So taking your example. If I have directory in C:\Username\Appdata\Appdata Local\Temp that has files X, Y and Z in it and I change the writable config to exclude that directory, files XYZ will stay there but anything I add after the config change like files A,B,C will not get saved right?

     

    Yes that's right. It will simply not look at that directory anymore so files inthere are not taken into consideration,.

     

    Also, after adding the exclusion if I delete files X,Y and Z they should not come back on its own after user logs off and logs back in, correct?

    Depends on when and where you remove them. If they are in the writable and you exclude that temp directory, the files in the writable in that folder will not be visible so you cannot delete them from the explorer. If you mount the writable manually and delete the files than they won't come back. At least that's what weve noticed.

     

    The reason I'm asking about it is that one of our sysadmins is blaming writable in case of Citrix Sharefile Outlook addon. Users are getting an error when they launch Outlook and so far the fix was to delete someone's writable and let it recreate. I have the exclusion for Temp directory in place added some time ago. If they try to manually delete Temp folder contents a user logs off and logs back in all of those old files are there. Isn't that weird?

    Any other location those files could be?? Maybe something with the way you added those exclusions? And what version of Appvolumes are you using? I believe they added the functionality to exclude profile folder in version 2.17, in older version excluding folders in the profile (so the c:\Users directory) simply didn't work even though it was posted in documentation that it did. There is another post I made somwhere on the forum that states the correct syntax.


    0 0

    Did you include the class definition as well?


    0 0

    Which is normal since Get-VMGuest requires VMware Tools for most of the properties.

    What do you want to display when the VMware Tools are not installed or running?


    0 0

    Perfetto! Grazie.


    0 0
  • 11/17/19--23:53: Re: Writable Volume Backups
  • A bit more info would be nice, otherwise you might get some advice that does not work .

     

    Regarding those tasks, you could delete them from within the database but your best bet is to just wait a few hours and they will automatically be removed if they fail.

    And is Appvolumes capable of viewing all the datastores added to it where writables reside?

     

    Regarding Back-up of writables. It is not feature rich at this point. You can only select one location as the backup location at this point. Also, there is no way of telling when the writables are being backed up. Also, a writable cannot be backed up if it is in use.


    0 0

    LucD,

     

    hereby attached the script for your reference.


    0 0

    The value you have in $VMname is that the DisplayName of the VM or the FQDN of the guest OS inside the VM?

    It needs to be the DisplayName, or a VirtualMachine object (what you get from Get-VM)


    0 0

    LucD,

     

    I would like to get the VM Name listed in the report, even if VMware Tools are not installed with the blank fields.

     

    Currently, I will miss on the VMs where VMware Tools is not installed or running. It would be difficult, which VM I need to gather disk info manually.


    0 0

    Hi POCEH, thanks for the info, I sent the bundle now to Plamen. -Tom


    0 0
  • 11/18/19--00:05: Re: Raid 1 Esxi Kurulum
  • Merhaba raid var olan ve bahsettiğiniz yapılandırmanızı görmeden bu sorularınıza doğru cevap verebilmem mümkün değil. Sadece tavsiyem olabilir.

    Eğer disklerinizde veri yok ise size üsteki yazdığım post' ta olan Smart Array pdf içinden yeniden raid yapınızı kurmanız olur.

    Uyumluluk konusunda 6.0 U3 sunucunuz ile uyumlu ise en doğru tercih bu olacaktır.

    Kolay gelsin.


    0 0

    LucD,

     

    Yes, it the name what I get, which is used in the script


    0 0

    Hello fellow members,

     

    i know this question might be a bit a bit stupid and i predict to get a lot of  rtfm answers.

    I am just looking for an advise for a best practice

     

    During the installation of  horizon connection server on to windows 2012 R2 server

     

    when installing onto a plain windows server that has not AD  i get "this computer is not member of domain" message

    when i install AD on Windows 2012 i get "this product can't be installed on a domain controller"

    i assume the windows server running horizon connection server should be a member of  AD controlled by another windows server ?

     

    thx in advanced


    0 0
  • 11/18/19--00:35: Re: 2 IPs en vSphere
  • Hola e_espinel, gracias por tu respuesta.

     

    Esa es la configuración que tengo en todos los host. Sí que puedo acceder a los ESXI por separado cuando no tengo conexión a Internet pero cuando me quiero conectar al vSphere para controlarlos todos a la vez no me deja, adjunto una captura de cómo lo tengo configurado en el host donde está alojado el Vsphere.


    0 0

    Hi all,

     

    i want to create a counter in vro and i want to store its value somehow for one week .

    i don't want to create a table in the DB plugin to store the counter value , because i want to use this counter multiple times in multiple workflows .

     

    thanks


    0 0
  • 11/18/19--00:54: Re: Writable Volume Backups
  • Regarding those tasks, you could delete them from within the database but your best bet is to just wait a few hours and they will automatically be removed if they fail.

    I've been waiting for half a year. How delete them from within the database?

     

    Also, there is no way of telling when the writables are being backed up. Also, a writable cannot be backed up if it is in use.

    Now the backup of writable volumes is performed only on the command of the administrator. After you can wait a month and no automatic backup will be.


    0 0

    After updating from VMware Workstation Player 15.5.0-15.5.1 there is an error that displays whenever launching a VM:

     

    Could not open /dev/vmmon: No such file or directory.

    Please make sure that the kernel module `vmmon' is loaded.

     

    So, it is now not possible to load any VMs. Also, the vmware-config.pl file is missing from the /usr/bin directory, so it is not possible to configure anything. What gives?! This is happening on a Debian-Based (NOT Ubuntu) Linux Distribution, by the way.


    0 0

    Hi,


    I have wriitten the following script to update VMTools on my Windows VM's. The script is running fine but it is throwing the following error for each and every VM. However it is successfully updating the VMTools on the VM.

     

    17/11/2019 05:11:05 Update-Tools Operation is not valid due to the current state of the object.

     

    $report = @()

    if($VM.ExtensionData.Guest.ToolsVersionStatus -eq "guestToolsNeedUpgrade"){

    Write-Host "Updating VMware tools on $($VM)" -ForegroundColor Green

    Try{

    Update-Tools $VM -ErrorAction Stop -RunAsync

    $vmobj = "" | Select VM, Status

    $vmobj.VM = $VM.name

    $vmobj.Status = "VMTools installed successfully"

    $report += $vmobj

    }

    Catch{

    $vmobj = "" | Select VM, Status

    $vmobj.VM = $VM.name

    $vmobj.Status = $_.Exception.Message

    $report += $vmobj

    }

    }

    $report | Export-csv C:\temp\VMTools-Upgrade-Status.csv -notypeinformation.

     

    I found some workaround mentioned here https://serverfault.com/questions/654415/powercli-move-vm-returns-failure-but-vm-still-moves but not sure how to incorporate the same in my script or is there any other way to resolve it.

     

    Please help.